Subsidie groene planten daken Den Haag

Een dak begroeid met planten verkoelt in de zomer en is goed voor het milieu. Gaat u een groen dak aanleggen? Dan kunt u nu subsidie krijgen van de gemeente Den Haag. Eerder dit jaar waren de gemeente Amsterdam en Hilversum al gestart met het verduurzame van de daken.
Begroeide daken hebben verschillende voordelen voor u, de stad en het milieu. Zo helpen groene daken bij het verminderen van fijnstof. Ook houden ze regenwater tijdelijk vast, waardoor het riool minder snel overbelast kan raken. Een dak met begroeiing zorgt voor minder verschil in temperatuur, waardoor uw dakbedekking langer meegaat. En een huis met een groendak is ‘s zomers koeler.
Om in aanmerking te komen voor een subsidie voor de aanleg van uw groene dak moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • Het groene dak moet aangelegd worden volgens de bouwregels. Als het (intensieve) groene dak leidt tot een constructieve aanpassing of wanneer het betreffende pand een monument of beschermd stadsgezicht is en het groene dak is zichtbaar vanaf de straat, is een vergunning nodig. Vraag na bij het stadsdeelkantoor of u voor de aanpassingen een bouwvergunning nodig heeft en of er sprake is van een beschermd stadsgezicht.
  • Het dakoppervlak dat u beplant, is minimaal 20 m2.
  • Het groene dak moet minimaal een waterbergende capaciteit van 18 liter per m2 groendak hebben.
  • De helling van het dak is niet meer dan 35°.
  • Het groene dak moet tenminste één wortelwerende laag hebben.

 

Terug naar nieuwsoverzicht