Witte daken

Wit is het nieuwe zwart!

De meeste daken in Nederland zijn bedekt met zwarte bitumen. Op zonnige dagen kan dergelijke dakbedekking een temperatuur bereiken van 80 graden Celsius. Dit kan zorgwekkende situaties opleveren voor kinderen en senioren, bijvoorbeeld in schoolgebouwen en zorginstellingen. Witte dakbedekking biedt uitkomst.

Een wit dak weerkaatst zonnestralen en absorbeert geen warmte. Door het afnemen van de hitteopbouw kan de airconditioning op een lagere stand worden gezet, wat ook een aanzienlijke kostenbesparing met zich meebrengt.

Voordelen witte dakbedekking

    • een wit dak blijft koeler in de zomer en reduceert airco gebruik
    • witte dakbedekking van Kewodak werkt lucht zuiverend
    • hoe meer witte daken in een stad, hoe lager de omgevingstemperatuur en hoe schoner de lucht!
    • een wit dak werkt extra efficiënt in combinatie met zonnepanelen

Zonnepanelen & witte dakbedekking

Bijkomend voordeel is dat geen dak zich beter leent voor zonnepanelen dan platte witte daken. Door de reflectie wordt het rendement van zonnepanelen op het dak nog verder verhoogd. Voor de plaatsing van zonnepanelen wordt in enkele gevallen subsidie verstrekt.

De dakmakers van Kewodak hebben ruime ervaring in het installeren van witte dakbedekking – met en zonder PV-panelen. Wilt u meer weten over de voordelen van een wit dak? Kijk dan eens op onze informatieve website wittedaken.nl. Hier kunt u alle informatie vinden betreffende een wit dak. Heeft u vragen? Laat het ons weten. Wij staan u graag te woord.

Witte dakbedekking

Projectvoorbeeld wit dak met zonnepanelen

In Rijswijk hebben onze dakdekkers het dak van BMW Nederland gerenoveerd. Allereerst hebben we het 2100 m2 grote dak voorzien van witte dakbedekking. Deze slimme en duurzame oplossing zal bijdragen aan een beter kantoorklimaat en zal het rendement van de zonnepanelen verhogen.

Vervolgens hebben onze specialisten ruim 400 zonnepanelen geplaatst. Er is gekozen voor een extra stabiele inkapseling tussen maar liefst twee lagen glas. BMW kan rekenen op een extreme levensduur van de zonnepanelen! Bekijk het hele project: Zonnepanelen op het witte dak!

Heeft u een bedrijfspand en interesse in een wit eco dak? Vanzelfsprekend zult u veel vragen hebben over subsidie mogelijkheden, benodigde aansluitingen en verbruik. Kewodak helpt u graag bij uw vragen. Bekijk ook eens handige artikel met de vraag: Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?