Witte daken

Wit is het nieuwe zwart!

De meeste daken in Nederland zijn bedekt met zwarte bitumen. Op zonnige dagen kan dergelijke dakbedekking een temperatuur bereiken van 80 graden Celsius. Dit kan zorgwekkende situaties opleveren voor kinderen en senioren, bijvoorbeeld in schoolgebouwen en zorginstellingen.

Een wit dak biedt uitkomst. Witte dakbedekking weerkaatst zonnestralen en absorbeert geen warmte. Door het afnemen van de hitteopbouw kan de airconditioning op een lagere stand worden gezet, wat ook een aanzienlijke kostenbesparing met zich meebrengt.

Zonnepanelen

Bijkomend voordeel is dat geen dak zich beter leent voor zonnepanelen dan platte witte daken. Door de reflectie wordt het rendement van zonnepanelen op het dak nog verder verhoogd. Voor de plaatsing van zonnepanelen wordt in enkele gevallen subsidie verstrekt.

De dakmakers van Kewodak hebben ruime ervaring in het installeren van witte dakbedekking – met en zonder PV-panelen. Wilt u meer weten over de voordelen van een wit dak? Kijk dan eens op onze informatieve website wittedaken.nl. Hier kunt u alle informatie vinden betreffende een wit dak. Heeft u vragen? Laat het ons weten. Wij staan u graag te woord.

Witte dakbedekking