Kabinet moet extra ‘isolatie’ geld uitrekken voor isoleren daken

De Vereniging Eigen Huis wil dat de overheid fors geld vrijmaakt voor het isoleren van woningen. De subsidie van 60 miljoen euro die in 2016 beschikbaar was, is volgens de belangenbehartiger van huizenbezitters een druppel op de gloeiende plaat. Dit melden algemeen directeur Cindy van de Velde van Vereniging Eigen Huis in de uitzending van Kassa.

Energierekening fors duurder

Eerder deze week rekende Eigen Huis uit dat de gemiddelde huisbezitter volgend jaar 150 euro extra kwijt is aan de energierekening door hogere belastingen. Dat zit vooral in de extra belasting op gas, het verlagen van de standaardkorting op de energiebelasting en de bijdrage aan de Opslag Duurzame Energie. Dat is een pot van de overheid waarmee de verduurzaming wordt gefinancierd.

Besparen met isoleren

Subsidies van de overheid gaan volgens Eigen Huis te veel naar het opwekken van duurzame energie en te weinig naar het besparen van energie. Het zou beter zijn geld te besteden aan het goed isoleren van Nederlandse huizen. Concreet denkt VEH daarom aan de terugkeer van isolatiesubsidie, maar dan met een fors groter budget.