Amstelveen stelt subsidie voor groen dak beschikbaar

Groene daken hebben veel van voordelen. Zo blijft een groen dak koeler waardoor de levensduur van de daken verdubbelt. Ook werken groene daken als een soort spons en kunnen ze 60 tot 80 procent meer water vast houden dan bijvoorbeeld een dak met grind. Op die manier wordt wateroverlast op straat en in huis voorkomen.

De gemeente Amstelveen stelt €200.000,- aan subsidie beschikbaar voor de aanleg van groen op daken. Dit geldt voor bedrijfspanden en woonhuizen en is beschikbaar tussen 2016 en 2020 en aan te vragen vanaf 20 juli 2016. De komende vijf jaar is er 40.000 euro per jaar beschikbaar.

De gemeente Amstelveen is een groene gemeente en wil dit blijven en waar mogelijk bevorderen. Niet alleen vanwege het groene karakter van de stad maar ook vanwege de positieve effecten op ons leefklimaat. De huidige subsidieregeling Groene Daken kan hier juist een positief effect op hebben. Door aanzienlijk bij te dragen aan de kosten hoopt de gemeente mensen over de streep te trekken’. Eerder presenteerde de gemeente Leiden zo’n plan.

U wilt een groendak, hoeveel subsidie ontvangt u?
De vergoeding bedraagt tussen de 10 en de 15 euro per m2. Dit hangt af van de beplanting die u kiest en de oppervlakte van het dak. Het bedrag kan oplopen tot een maximum van 15.000 euro per gebouw.

Wanneer komt u in aanmerking voor de subsidie?
Elk gebouw dat minimaal 3 jaar oud is en een dak heeft van minimaal 15m2 komt in aanmerking voor deze subsidie.

Voor meer informatie en voor het aanvragen van subsidie, kijk op de website van de gemeente Amstelveen, of bekijk Amsterdam.

Terug naar nieuwsoverzicht