Storm richt ravage aan veel dakschade

Het noodweer dat in de nacht van woensdag op donderdag over het land trok heeft veel wateroverlast en stormschade veroorzaakt, meld de Telegraaf. De extreem zware regenval zorgde in het hele land voor veel hinder. Door hevige windstoten en grote hagelstenen ontstond veel schade. Hulpdiensten rukten uit vanwege omgewaaide bomen en weggewaaide daken.

Verzekeraar Interpolis ziet veel ’gevolgschade’, waarbij bijvoorbeeld een dag eerder een dakpan is losgewaaid en daardoor de dag erop waterschade is ontstaan. In totaal ontving Interpolis de afgelopen twee dagen 1500 schademeldingen, waarvan 1250 aan huizen en de rest aan auto’s. De tweede avond en nacht ging het vooral om waterschade en problemen door bliksem.

De storm van heeft o.a. flink huisgehouden op het Java-eiland in Amsterdam daar vielen delen van een platdak en balkon op straat. In Udenhout werden in een zorgcentrum kamers ontruimd vanwege wateroverlast. Die ontstond doordat het dak van het zorgcentrum de hoeveelheid regen niet aan kon, aldus Omroep Brabant.

 

Bron: foto Boy @hazes007