Groene daken

Duurzaam, mooi en gezond

Groene daken geven niet alleen uw dak een natuurlijke uitstraling, maar ook de omgeving waarin uw huis of kantoorpand staat. Een groen dak of sedum dak werkt bovendien warmtewerend en gaat langer mee dan een regulier dak.

Groene daken leveren een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit en het rioleringsstel wordt erdoor ontlast. Daarmee is een groen dak een verantwoorde keuze voor mensen die niet alleen een mooi dak willen, maar ook zorg willen dragen voor een beter milieu.

 

Sedumdaken

Groene daken zijn er in allerlei vormen en maten. De keuzes zijn eindeloos. Laat u wel goed adviseren over de beste onderlaag en hoe deze het beste kan worden aangebracht. Kewodak staat u hier graag in bij. Groene daken, ook wel sedumdaken genoemd, worden gekenmerkt door de verschillende soorten beplanting. U heeft de keuze uit onder meer diverse grassen, vetplanten en mossen. Een natuurdak (zie foto) is bij uitstek geschikt voor vogel- en insectenliefhebbers.

Omdat wij van Kewodak gek zijn op groene daken, hebben wij er een speciale website over gemaakt: www.verantwoordedaken.nl. Hierop vindt u onder meer impressies van intensief- en extensief begroeide daken en meer informatie over de MIA-Vamil-regeling voor bedrijven. Dit is een fiscale aftrekregeling die ondernemers de kans geeft om (met korting) groene dakbedekking te plaatsen.

Extra garantie met Multi Dakmerk

Een groen dak van Kewodak kan worden voorzien van de unieke Dakmerk Multigarantie: tien jaar garantie mét waarborgfonds, voor het gehele dakbedekkingsstysteem. Dit betekent dat niet alleen de aangebrachte dakbedekking onder de garantie valt, maar ook het groen.

Sedum dak onderhoud

Een sedum dak of groen dak is natuurlijk niet onderhoudsvrij. Voor het onderhoud ervan kunt u een voordelig onderhoudsabonnement afsluiten bij onze eigen onderhoudsspecialisten.

Contact ons