Herbruikbare daken

Geef uw dak een tweede leven

Voor de traditionele bitumineuze dakbedekking wordt gebruik gemaakt van kostbare grondstoffen, die steeds schaarser en duurder worden. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden: wij kunnen uw dak recyclen!

Door het combineren van de juiste materialen is het goed mogelijk om daken in de toekomt opnieuw te gebruiken. Zo wordt uw dak na twintig jaar trouwe dienst niet afgedankt, maar geeft u het een tweede leven.

Is uw dak binnenkort toe aan onderhoud of vernieuwing? Vraag onze dakdekkers naar de mogelijkheden om uw dak te recyclen.

Recyclen dak: een verantwoorde keuze

Herbruikbare daken zijn verantwoorde daken. Tot de mogelijkheden behoort het aanbrengen van cellulaire glasisolatie. Het product (gerecycled glas) is milieuvriendelijk en heeft een zeer hoge levensverwachting: meer dan vijftig jaar.

De dakbedekking wordt na het einde van de levensduur zorgvuldig ontmanteld. Het bitumineuze daksysteem wordt gescheiden van de CG-isolatie, waarna de oude bedekking kan worden gerecycled tot bitumen. Een herbruikbaar dak is honderd procent winst voor het milieu.

Contact ons