Soorten daksystemen

Bewezen daksystemen voor elke toepassing

Voor veel mensen komen de mogelijkheden van hun platte dak als verrassing. Opeens bekijk je het dak niet meer als platte zwarte massa, maar als startpunt voor modernisering en verduurzaming. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Wij adviseren graag over de keuzes met betrekking tot het soort dak en de inrichting ervan. Het combineren van platte daken en daksystemen is natuurlijk ook mogelijk. Bij diverse daktoepassingen profiteert u bovendien van subsidies. Vriendelijk voor het milieu, vriendelijk voor uw portemonnee.

Op onderstaande pagina’s vertellen wij u alles over groene daken, witte daken, isolatie, recycling en zonnepanelen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Luchtzuiverende daken

Met uw dak een bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit van uw directe leefomgeving? Dat kan! Luchtzuiverende dakbedekking zet schadelijke stoffen om in onschuldige stoffen en stoot die daarna weer af.

Waterbufferende daken

Het aantal hevige regenbuien in Nederland neemt toe. Tegelijkertijd worden steeds meer tuinen volledig betegeld. Met een waterbufferend dak, ook wel retentiedak genoemd, ontziet u de riolering en houdt u water vast voor besproeiing.

Daken met zonnepanelen

Waarom niet profiteren van de beste én voordeligste energiebron? In tegenstelling tot energie uit aardgas of steenkool brengt zonne-energie geen schade toe aan het milieu. Door hun open ligging ten opzichte van de zon zijn platte daken bij uitstek geschikt voor zonnepanelen.

Groene daken

Groene daken geven niet alleen uw dak een natuurlijke uitstraling, maar ook de omgeving waarin uw huis of kantoorpand staat. Een groen dak of sedum dak werkt bovendien warmtewerend en gaat langer mee dan een regulier dak.

Witte daken

De meeste platte daken zijn bedekt met zwarte bitumen. Op zonnige dagen de temperatuur daarvan oplopen tot wel 80 graden Celsius. Witte dakbedekking biedt uitkomst.

Brandveilige daken

Een uitslaande brand kan grote gevolgen hebben voor een bedrijf, school of appartementencomplex. Met het Fireproof dakbedekking systeem  houdt u de schade beperkt.

Geïsoleerde daken

Door uw huis of kantoorpand goed te isoleren, draagt u bij aan het milieu én bespaart u op de energiekosten. In de winter hoeft er minder gestookt te worden, in de zomer blijft het gebouw lekker koel. Omdat warme lucht opstijgt, begint isolatie op het dak.

Herbruikbare daken

Voor de traditionele bitumineuze dakbedekking wordt gebruik gemaakt van kostbare grondstoffen, die steeds schaarser en duurder worden. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden: wij kunnen uw dak recyclen!

Kenniscentrum

Contact