Persbericht: Kewodak recycling van oude daken

Persbericht, 20 januari 2017

KEWODAK SLUIT ZICH AAN BIJ ROOF2ROOF RECYCLING VAN DAKEN ONDERSCHRIJFT DUURZAAMHEIDSFILOSOFIE
Firma Kewodak heeft zich als eerste Alphense dakdekkersbedrijf aangesloten bij het specialistennetwerk van Roof2Roof. Dit initiatief, waarvan een selecte groep van gecertificeerde dakdekkersbedrijven deel uitmaakt, draagt zorg voor de recycling van oude daken tot nieuwe bitumineuze dakbedekking en wegenbouwproducten. Roof2Roof is officieel partner van BRN (Bitumen Recycling Nederland); als Roof2Roof-specialist is Kewodak daarmee ook deelnemer aan BRN. De Roof2Roof deelname onderstreept de MVO-visie van Kewodak. De afgelopen jaren heeft Kewodak zich ontwikkeld als specialist en voortrekker op het gebied van duurzame dakoplossingen en bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor werd circulair gebouwd.

Oud wordt nieuw

De Roof2Roof methode bestaat sinds 2012 en is uniek in de wereld. Nergens anders zijn de gebruikte technologie en integrale ketensamenwerking zo ontwikkeld als hier. Door het gebruik van gerecyclede bitumen dakbedekking als secundaire grondstof voor de productie van bitumineuze dakbedekking en wegenbouwproducten is minder “virgin” bitumen nodig. Op die manier blijven waardevolle grondstoffen behouden en wordt milieuwinst en energiebesparing gerealiseerd. Om een idee te geven: in Nederland komt jaarlijks zo’n 100.000 ton dakafval vrij. Door Roof2Roof recycling kan jaarlijks 50 miljoen kilogram CO2 worden bespaard.

Perfecte match

Kewodak zag Roof2Roof als een perfecte match. Het Alphense bedrijf heeft duurzaam denken en doen in zijn DNA en dus was de samenwerking snel beklonken. Frank Keijzer, directeur Kewodak: “Wij zijn voortdurend op zoek naar de meest duurzame dakoplossingen. Zo innoveren we continu met onze groene daken (daken met beplanting), witte daken (voor optimale klimaatbeheersing) en zonnepanelen. En voor de ontwikkeling van ons hoofdkantoor bijvoorbeeld hebben we circulair bouwen toegepast. Het is een perfecte aansluiting dat nu ook onze oude dakbedekking een tweede leven krijgt. Hiermee is de cirkel qua duurzaam dakleven rond.”

Over Kewodak

Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Het bedrijf biedt deskundigheid op alle vlakken en toepassingen van daksystemen, of het nu nieuwbouw of renovatie betreft of gaat om een groot of klein project. Daarnaast verzorgt Kewodak structureel onderhoud en staat het bedrijf 24 uur per dag klaar met Kewodak Service, ook bij daklekkage. Kewodak levert deskundig en betrouwbaar vakwerk en duurzame, milieuvriendelijke dakoplossingen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, beeld- en filmmateriaal kunt u contact opnemen met: Kewodak B.V., Frank Keijzer,
Kalkovenweg 58 (Bedrijventerrein Heimanswetering) Alphen aan den Rijn
Tel: 0172-438332
E-mail: fkeijzer (at) kewodak.nl

Terug naar nieuwsoverzicht