Wooncomplexen Gouda weer toekomstbestendig dankzij nieuwe dakbedekking

Platte daken van flatgebouwen en appartementencomplexen staan voortdurend bloot aan allerlei weersomstandigheden, van harde windstoten tot hoge temperaturen. Woonpartners Midden-Holland nam daarom het besluit de daken van twee flats in Gouda volledig te renoveren.

De stichting Woonpartners Midden-Holland is een woningcorporatie actief in Waddinxveen, Gouda, Zuidplas en Alphen aan den Rijn. In die positie is het medeverantwoordelijk voor het woonplezier van vele duizenden mensen in het Groene Hart.

Complete dakrenovatie

Om dit woonplezier ook voor de toekomst te kunnen garanderen, is regelmatig en tijdig onderhoud aan woningen cruciaal. Een zwak punt van veel flatgebouwen in het algemeen betreft het dak. Een dak ligt uit het zicht, bewoners komen er doorgaans niet en met honderden vierkante meters aan oppervlakte is er ruimte genoeg voor ophopend vuil.

Woonpartners Midden-Holland klopte daarom aan bij Kewodak, specialist in onderhoud en renovatie van platte daken. De daken van de wooncomplexen aan Gedenklaan en de Vrijheidslaan in Gouda waren toe aan een grootschalige opknapbeurt. Kewodak werd ingeschakeld voor een complete dakrenovatie met DAKMERK-garantie en nieuwe dakbedekking met een levensverwachting van 25 jaar.

Nieuwe dakbedekking

In het voorjaar van 2020 was het zover. Allereerst werden dakgrind en isolatieplaten verwijderd en afgevoerd. Vervolgens brachten de dakmakers een tweelaagse bitumineuze dakbedekking aan met een volledig gebrande toplaag van plastomeer. De daken (respectievelijk 415 en 425 vierkante meter) kregen een afwerklaag van ecogrind. Ook aangepakt werden de vele lichtkoepels, schoorstenen, rookgasafvoeren, hemelwaterafvoeren en ontluchtingsdoorvoeren.

“Het spreekwoord dat een ketting zo sterk is als zijn zwakste schakel, geldt ook voor gebouwen”, vertelt Kewodak-directeur Frank Keijzer. “Vaak is het dak die zwakste schakel, vanwege weersomstandigheden in combinatie met gebrekkig onderhoud, wat leidt tot vuilophopingen en lekkages. Woonpartners Midden-Holland heeft goed gedaan aan deze renovatie, en profiteert bovendien van tien jaar garantie. Met periodiek onderhoud heeft de corporatie al snel dik twintig jaar profijt van deze mooie, nieuwe dakbedekking.”

 

 

Contact ons