Repareer je dak als de zon schijnt!

Volgens het spreekwoord moeten we het dak repareren als de zon schijnt. Als dakdekkers zijn we minder strikt: de zon hoeft niet te schijnen, maar bij droog weer je dak laten inspecteren, kan geen kwaad. Talloze bedrijven, VvE’s en scholen leerden die les de afgelopen maand.

De maand januari 2023 kenmerkte zich door veel en aanhoudende regen. “Het regent lekkages, merken dakdekkers”, kopte RTL Nieuws. Een dakdekker sprak tegenover de nieuwszender van ‘een gekkenhuis’. Ook bij De Dakmakers van Kewodak stond de telefoon roodgloeiend.

Daklekkages voorkomen

Als je in allerijl een dakdekker moet bellen vanwege een lekkage, dan ben je eigenlijk al te laat. Natuurlijk, we verhelpen het euvel graag, maar de schade aan dak, muren en meubilair is vaak al aangericht. De lekkage wordt pas opgemerkt bij forse regenbuien, terwijl een periodieke inspectie – bij droog weer – de schade had kunnen voorkomen. Bedrijven, appartementencomplexen, scholen en instellingen hebben vaak een groot, plat dak. Zulke daken trekken veel vuil aan, met name takjes en bladeren. Dit vuil hoopt zich op, ook rond of in de hemelwaterafvoer. Hierdoor vindt regenwater steeds moeizamer een weg naar beneden.

Preventief dakonderhoud

De meeste platte daken hebben opstaande dakranden. Zodra de waterafvoer verstopt raakt, ben je afhankelijk van verdamping door de zon om het dak droog te houden. In natte periodes lukt dat niet. Het vuil beschadigt de deklaag en het water zoekt andere uitwegen – achter het lood. Met weken van zware regenval achter de rug, en nog een aantal wintermaanden voor de boeg, is het aan te raden je platte dak preventief te laten inspecteren en reinigen. Kom nu in actie, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons