Kewodak | De Dakmakers winnaar eerste Groene Pluim

Kewodak | De Dakmakers heeft de eerste Groene Pluim van Alphen aan den Rijn gewonnen. De Groene Pluim is een onderscheiding voor bedrijven die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaam ondernemen.

Frank Keijzer, directeur van Kewodak | De Dakmakers, ontving de prijs uit handen van Peter van den Eijnden (voorzitter Stichting De Groene Pluim) en wethouder Erik van Zuylen (Duurzaamheid).

Echte inspiratiebron

De accreditatiecommissie prijst Kewodak vanwege zijn ‘mooie ambities en positieve resultaten’. Het Alphense dakdekkersbedrijf is volgens de jury ‘een echte inspiratiebron’ en ‘een duurzame koploper en regionaal aanjager (…) om actief met duurzaamheid aan de slag te gaan’.

Kewodak | De Dakmakers helpt bedrijven, instellingen en VvE’s met duurzame dakrenovaties. Platte daken worden dankzij het Alphense bedrijf steeds vaker ingezet om de leefomgeving te vergroenen (groene daken), de riolen te ontzien (waterbufferende daken), de energierekening te verlagen (witte daken), biodiversiteit te vergroten (bijenkasteninsectenhotels) of energie op te wekken (zonnepanelen).

Klimaat en levensgeluk

Volgens wethouder Van Zuylen laat Kewodak zien ‘dat het kan’. Hij noemt Kewodak een ‘terechte winnaar’ en wijst erop dat verduurzaming méér doet dan alleen bijdragen aan een beter klimaat. “Groen draagt bij aan het geluk van mensen.”

Directeur Frank Keijzer is trots op de onderscheiding, de eerste De Groene Pluim van Alphen aan den Rijn. “We zijn vereerd met deze erkenning. Het laat zien dat we op de goede weg zijn en is een aanmoediging om nog meer in te zetten op verduurzaming tijdens dakrenovaties. Is een zwart bitumen dak aan het einde van zijn levensduur, dan loont het om te kijken naar duurzame alternatieven. In ons Kenniscentrum maken we klanten graag bekend met de vele mogelijkheden.”

Bron: De gemeente Alphen aan den Rijn/ Groene Pluim

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons