Groene Hart nóg groener dankzij subsidies groene daken

Steeds meer gemeenten in het Groene Hart – en door heel Nederland – geven subsidies voor de aanleg van een sedumdak, ook wel ‘groen dak’ genoemd. Volgens AD Groene Hart wint het groene dak mét zonnepanelen in rap tempo aan populariteit.

Na Alphen aan den Rijn, Gouda, Woerden, Zuidplas en Oudewater geeft ook de gemeente Nieuwkoop subsidie voor groene daken, schrijft de krant.

Hoewel ook bedrijven steeds vaker een groen dak laten aanleggen, zijn de subsidies doorgaans bedoeld voor particulieren én Verenigingen van Eigenaren. Kewodak | De Dakmakers installeert zonnepanelen voor bedrijven, VvE’s, scholen en maatschappelijke instellingen.

Groen dak logische keuze

De populariteit van groene daken is logisch; niet alleen hebben groene daken een isolerende werking, ze verhogen ook het rendement van zonnepanelen (gemiddeld 8 procent). Dit komt omdat het groene dak zonnepanelen koeler houdt.Op hun beurt zijn gemeenten ook blij met de toename van sedumdaken. Een groen dak heeft namelijk een waterbufferende functie, waardoor regenwater langer wordt vastgehouden en het riool tijdens hoosbuien wordt ontzien.

Dakrenovatie kans voor VvE’s

“Hoe meer regenwater bij forse buien wordt opgevangen, hoe minder wateroverlast er is op straat en hoe minder waterschade er is aan gebouwen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Zuidplas. Bovendien is er minder kans op vervuild water op straat en in sloten en grachten.Een dakrenovatie is een mooi moment om te kijken naar de mogelijkheden van uw platte dak. Los van groene daken en zonnepanelen zijn er nog veel meer opties, zoals witte (luchtzuiverende) ECO-dakenbijenkasten, insectenhotels en veel meer. Kijk rond in ons Kenniscentrum – hier online of op locatie in Alphen aan den Rijn – voor meer inspiratie.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons