Deze 5 zaken nemen wij mee bij dakonderhoud

Het platte dak van je bedrijfspand, school of appartementencomplex behoeft niet veel aandacht, maar is ook zeker niet onderhoudsvrij. Vooral na een najaar met veel regen en storm kan het geen kwaad het platte dak eens laten inspecteren. Wat gebeurt er eigenlijk bij dakonderhoud?

1. Gekwalificeerde dakmakers

Vooropgesteld is het belangrijk dat je alleen gekwalificeerde dakmakers je dak op stuurt. Helaas is de dakenbranche een sector waarin veel ‘cowboys’ actief zijn. Je betaalt de hoofdprijs en ziet er weinig voor terug. De dakmakers van Kewodak zijn allemaal gecertificeerd, en Kewodak is lid van de brancheorganisatie Vebidak en beschikt over het DAKMERK-kwaliteitskeurmerk.

2. Inspectie

Onze dakmakers lopen jouw platte dak zorgvuldig na. We bekijken de staat van de (vaak bitumen) dakbedekking, de afwerking, de hemelwaterafvoer en de zonnepanelen. Met foto’s leggen we de situatie op je dak vast, zodat je zicht hebt op de vierkante meters boven je hoofd.

3. Schoonmaak

Vooral in de koudere maanden van het jaar kan vuil – voornamelijk bladeren – zich snel ophopen. Vuil op het dak leidt ertoe dat regenwater moeilijker de weg vindt naar de hemelwaterafvoer. Hierdoor blijft water staan en zoekt het een andere uitweg. Wij verwijderen vuil van je dak, maken de hemelwaterafvoer schoon, en voorkomen zo lekkages.

4. Kleine reparaties

Bitumen dakbedekking gaat tientallen jaren mee. Maar door de invloed van vuil en de zon, kunnen er scheurtjes ontstaan, of kunnen de randen los raken. Tijdens ons dakonderhoud repareren wij de dakbedekking, zodat deze weer jaren mee kan.

5. Advies

Het kan zijn dat we moeten concluderen dat de dakbedekking aan het einde van zijn krachten is. In dat geval adviseren we jou over de vervolgstappen. We brengen een plan van aanpak en offerte uit om je dak weer toekomstbestendig te krijgen, indien gewenst met duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van zonnepanelen, isolatie, biodiversiteit en luchtzuivering.

Onze dakmakers zijn specialisten in het onderhouden en vernieuwen van daken en dat gebeurt volgens alle veiligheidsmarges. Kewodak bezit dan ook het VCA**-procescertificaat en het KOMO-certificaat. Dat is samenwerken met vertrouwen!

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons