Zonnepanelen op bedrijfspand: de stappen, subsidies en mogelijkheden

U leest het overal: bedrijfspanden met platte daken zijn uitstekend geschikt voor zonnepanelen. Veel oppervlakte betekent immers een hoog rendement. Als het zo simpel was, dan zou er wel vanaf elk dak zonne-energie worden opgewekt. Dat is niet zo, dus het ligt vast wat ingewikkelder. Sinds kort is er echter een tool beschikbaar die alle stappen, subsidies en mogelijkheden overzichtelijk samenvat.

Experience Center dakenSalderen, SDE+, Energie-Investeringsaftrek, of een combinatie ervan – nee, heel vreemd is het niet dat ondernemers niet meer zo goed weten waar ze aan toe zijn. Wil je als bedrijfseigenaar bijdragen aan een schoner milieu en profiteren van fiscale voordelen door het plaatsen van zonnepanelen, dan moet je inmiddels van goeden huize komen. Of heel veel adviseurs raadplegen (en betalen).

Is mijn dak geschikt?

Dat moet anders, dachten de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de gemeente Leiden. Zij sloegen de handen ineen, gooiden alle regelingen op een hoop en zochten precies uit wanneer welke mogelijkheid of subsidie van toepassing is. Dit vatten zij vervolgens samen in een duidelijk ‘stroomschema’ op één handzaam A4’tje. De titel is al net zo eenvoudig: ‘Zon op bedrijfsdaken.’ Wat wilt u nog meer? Dit stroomschema is een handige tool voor ondernemers die erover nadenken zonnepanelen te plaatsen, maar die niet weten waar ze aan toe zijn. Het schema begint met de belangrijkste vraag: ‘Is mijn dak geschikt?’ Afhankelijk van uw antwoord stroomt u door naar de volgende fase: vermogen. Daarna komt u terecht bij de benodigde aansluiting, uw verbruik en de beschikbare subsidies.

Extra opties

Met dit stroomschema heeft u binnen mum van tijd duidelijkheid over de mogelijkheden op uw platte dak. Ook bevat het document een extra pagina met toelichting op terminologie waaronder SDE+, salderen, Postcoderoos, EIA en SBOS. Het stroomschema is hier gratis te raadplegen. Wel verklappen wij u alvast dat het stroomschema eigenlijk nog een stuk uitgebreider kan. Want zodra u de mogelijkheden kent voor zonnepanelen, kunt u in ons Kenniscentrum kennismaken met aanvullende opties, zoals een wit ecodak, die het rendement van uw panelen nog verder verhoogt.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons