Het ene witte dak is het andere niet

Sinds Nederlandse dakmakers het witte dak hebben ontdekt als hip verkoopconcept, is de kwaliteit helaas in rap tempo achteruitgegaan. Hoewel je op het oog geen verschil ziet, missen veel witte daken de voordelen van de originele luchtzuiverende ecodaken.

Een wit plat dak zorgt voor een koele temperatuur in het pand eronder. Dus kwakken sommige dakmakers een pot witte leislag neer op het dak, smeren het uit, en klaar is Kees. Alstublieft, uw witte dak, en veel plezier ermee.

Laat u niet misleiden. Het ene witte dak is het andere niet. Als kwalitatieve dakmakers gemakshalve spreken over ‘witte daken’ doelen zij op luchtzuiverende ecodaken – en dat behelst méér dan alleen de kleur. We leggen het u graag uit.

Minder fijnstof

Luchtzuiverende ecodaken zijn de enige échte witte daken. Dit zijn daken die naast de witte leislag ook een speciale coating (Air Care) bevatten die schadelijke stikstofoxide en zwaveloxide omzetten in klimaatneutrale stoffen. Door dit luchtzuiverende effect wordt fijnstof in de lucht gereduceerd.

Deze ecodaken doen dus meer dan alleen de temperatuur van uw bedrijfspand, school of woning omlaag brengen. Ze zijn goed voor het milieu, 100 procent recyclebaar en hebben (dankzij de coating) een betere temperatuurverlagende werking. U ontvangt er dan ook een CO2-certificaat bij.

Graphite-technologie

Bovendien bevat de coating ook de Graphite-technologie, die uw dak (en zonnepanelen) beschermt tegen (vlieg)vuur en rook. Tenslotte zorgen luchtzuiverende ecodaken voor een hoger rendement van uw zonnepanelen. (O ja, en u krijgt volledige projectgarantie.)

Pas dus op voor de eerste beste dakmaker die uw dak met een pot verf onder handen wil nemen en daarna met de Noorderzon vertrekt. Ja, élk wit dak is koeler dan een zwart dak. Maar wilt u optimaal profiteren van de beschikbare mogelijkheden en zorgdragen voor een schonere lucht, kies dan voor een luchtzuiverend ecodak.

Hoe zuivert een ecodak de lucht?

Onder invloed van UV-licht (de zon) werkt de coating als een katalysator. Hierdoor worden stikstoffen (NOx) en zwaveloxides (SOx) omgezet in onschadelijke en milieuneutrale stoffen. De coating behoudt gedurende de gehele levensduur dezelfde krachtige werking. Met de keuze voor een luchtzuiverend ecodak draagt u bij aan de reductie van schadelijke secundaire fijnstoffen in de lucht.