Volledige dakrenovatie voor Ipse De Bruggen in Nootdorp

Ipse De Bruggen levert zorg aan mensen met een beperking in Zuid-Holland. Het platte dak van de vestiging in Nootdorp was toe aan een grondige renovatie. Ipse De Bruggen deed daarvoor een beroep op Kewodak | De Dakmakers.

In het pand in Nootdorp, aan de Brasserskade, is het Bewegingscentrum van Ipse De Bruggen gevestigd. Het dak beslaat een oppervlakte van 658 vierkante meter.

Verwijdering en reiniging bitumineuze daken

Na een uitvoerige inventarisatie werd besloten de oude dakbedekking volledig te verwijderen en te vervangen door isolatie en een dubbele afwerklaag.

Allereerst verwijderden de dakmakers van Kewodak 150 meter aan daktrim en 658 vierkante meter aan dakbedekking en isolatiemateriaal. Alles werd netjes door Kewodak afgevoerd. Vervolgens werd de ondergrond gereinigd en werd er plaatselijk herstel uitgevoerd.

Brandveilig werken

Toen het dak schoon was, werd het allereerst geïsoleerd met hardschuim isolatieplaten. De dakbedekking is vervolgens aangelegd in lijn met NEN-6050 normen (brandveilig). Deze bestond uit twee lagen met als afwerklaag een gebitumineerd polyester-glascombinatie. Het gebouw werd tenslotte voorzien van een dakrand met brandvrije afwerking, alsmede ontluchtingskanalen en aluminium hemelwaterafvoeren.

Het nieuwe dak heeft een levensverwachting van 20 tot 25 jaar. Daarnaast profiteert Ipse De Bruggen van tien jaar DAKMERK-garantie.

Contact ons