Subsidies duurzaamheid: VVE’s, wees er snel bij

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen grote subsidies krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Ook is er geld beschikbaar voor advisering. VvE’s die interesse hebben, moeten wel snel zijn, want de subsidies stoppen eind 2019 en de potjes raken leeg…

DakdekkersPer koopwoning kan maximaal € 20.000 aan subsidie worden toegekend. Voorwaarde is wel dat er minstens twee soorten isolatie worden toegepast. Dakisolatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Regeling stopt eind 2019

Daarnaast kan een VvE subsidie aanvragen voor energieadvies (op welke manieren kunt u isoleren?) en het (laten) opstellen van een meerjarig onderhoudsplan. Voor aanvullende isolatiemaatregelen is er per woning nog eens € 4.000 extra beschikbaar. Heeft u interesse in deze subsidie, meldt u dan snel bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO besluit over de toekenning. De regeling loopt tot en met 31 december 2019.

Hoeveel subsidie is er nog?

Voor energiebesparende maatregelen is totaal € 12.000.000 beschikbaar gesteld. Van dat geld is inmiddels zo’n € 4,5 miljoen uitgekeerd (peildatum: 8 juli 2019). Nog eens 296 aanvragen staan in de wacht voor € 7,5 miljoen. Sluit u bij hen aan via mijn.rvo.nl. Dat het hard gaat, blijkt wel uit de regeling voor particulieren, want dat geld is inmiddels op. Genoeg geld ligt nog op de plank voor advisering. Van de totale € 2.000.000 is er pas zo’n € 250.000 uitgekeerd en nog zo’n € 360.000 is momenteel in aanvraag. Dat betekent dat er nog ongeveer € 1.400.000 voor het grijpen ligt. Daar kunnen veel VvE’s hun voordeel mee doen.

Kijk verder rond in ons online Kenniscentrum voor energiebesparende en duurzame ideeën voor uw dak. Voordat u een aanvraag indient, kunt u een adviesgesprek aanvragen bij de RVO.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons