Sporthal De Meerkoet krijgt gloednieuw dak: ‘echt perfect’

Dat het dak van Sporthal De Meerkoet in Reeuwijk aan vernieuwing toe was, mag een understatement worden genoemd. Het dak was ‘helemaal op’ en ‘meer dan slecht’, aldus Gert van der Laan van Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk. Kewodak | De Dakmakers voerde de renovatie uit.

“Het dak was eigenlijk al jaren aan vernieuwing toe”, vertelt Gert. Na het uitvragen van diverse offertes kwam Kewodak als meest aantrekkelijke uit de bus. “Hun adviezen wekten vertrouwen en ook prijstechnisch was Kewodak de beste keuze.”

Dakisolatie

Voordat de dakmakers de sporthal van een nieuw dak konden voorzien, moesten de juiste voorbereidende werkzaamheden worden verricht. Het huidige dak werd gereinigd en het vuil afgevoerd. De oude daklijsten en hemelwaterafvoeren e.d. werden verwijderd.

Vervolgens werd het dak over de gehele oppervlakte voorzien van 9 centimeter dikke hardschuim (PU) isolatieplaten. Daar bovenop is een twee-laagse bitumineuze dakbedekking aangebracht, gevolgd door een toplaag van een volledig gebrande, gebitumineerde polyester-glascombinatie.

Garantie dakbedekking

Door de renovatie kan de sporthal weer jaren vooruit. De Meerkoet profiteert van tien jaar garantie op de dakbedekkingsconstructie, dat een levensverwachting heeft van 20 tot 25 jaar.

Gert is zeer te spreken over de samenwerking met Kewodak. “Het ging echt helemaal perfect, ook in de communicatie. Als ik vragen had, kon ik rechtstreeks met de leidinggevende schakelen. Er werd ook echt naar je vragen en wensen geluisterd. Ik zou Kewodak dan ook zeker aanbevelen!”

Contact ons