Renovatie plak dak? Ga voor een volledig circulair dak!

Bij primaire grondstoffen wordt de kloof tussen vraag en antwoord steeds groter. Het wordt voor bouwbedrijven steeds moeilijker om aan de benodigde materialen te komen – en dat terwijl de EU ook nog eens een grote reductie van primaire grondstoffen ambieert. De circulaire economie biedt uitkomst – tegenwoordig ook voor jouw platte dak.

In 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen in de EU met 50 procent zijn gedaald. Twintig jaar later, in 2050, moet de Europese economie volledig circulair en afvalvrij zijn. Een belangrijk deel van de verantwoordelijkheid ligt bij bouwbedrijven. Zij zijn verantwoordelijk voor een derde van de hoeveelheid afval, 40 procent van het energiegebruik en 36 procent van de CO2-emissies binnen de Europese Unie.

Circulair plat dak

Omdat elk gebouw een dak heeft, nemen ook dakdekkers steeds meer hun verantwoordelijkheid – en komen ze met innovaties om platte daken duurzamer te maken. Elders op deze website leest u meer over zonnepanelenwitte daken en groene daken. Maar er bestaan sinds kort ook volledig circulaire platte daken. Het IKO atelia daksysteem is volledig demonteerbaar. Zodra dit dak aan het einde van zijn levensduur is – trek hier gerust minimaal 35 jaar voor uit – kunnen de materialen worden ingenomen en gebruikt als grondstof voor nieuwe waterdichtingsproducten.

Hergebruik platte daken

De bitumeuze toplaag van het IKO atelia daksysteem is gemakkelijk te scheiden van het onderliggende isolatiemateriaal. Ook de dampremmende laag kan eenvoudig worden verwijderd. Met het aanleggen van een circulair dak geef je niet alleen je eigen gebouw een kwalitatieve en duurzame dakbedekking. Je geeft óók een cadeautje aan de volgende generatie, die dankbaar gebruik zal kunnen maken van deze materialen. Zo dragen we nu dus al bij aan de circulaire Europese economie van 2050.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons