Nieuw leven: recycle uw oude bitumen dak

Met regelmatig onderhoud gaat bitumineuze dakbedekking tientallen jaren mee, maar er komt een tijd dat het dak aan vervanging toe is. Dit betekent niet dat uw huidige dakbedekking in de verbrandingsoven belandt. Dankzij het Roof2Roof-concept gaat hij een nieuw leven tegemoet: gerecycled op een ander dak of als hoogwaardig onderdeel van een gerenoveerde snelweg.

Als Vereniging van Eigenaren of vastgoedeigenaar kunt u een bijdrage leveren aan een schoon milieu en een circulaire economie. Oude bitumineuze dakbedekking is namelijk géén afval – al wordt die in de praktijk nog te vaak verbrandt. Dat is zonde, want het dient namelijk uitstekend als grondstof voor nieuwe milieuvriendelijke dakrollen en duurzame asfaltwegen.

CO2-certificaat

Roof2Roof is een gecertificeerd uitvoeringspartner van Bitumen Recycling Nederland (BRN), een initiatief van brancheorganisatie VEBIDAK. Wilt u uw oude dak laten hergebruiken, dan voert een specialist allereerst een inspectie uit om te kijken of het dak geschikt is voor hergebruik. Uw dak moet vrij zijn van teer. Is dit het geval, dan wordt het schoon bitumen afgevoerd en gerecycled. U ontvangt hiervoor een certificaat met de gerealiseerde CO2-besparing.

Eenmaal gerecycled, komt het bitumen in nieuwe dakrollen terecht, waarmee nieuwe daken bedekt kunnen worden. Het is ook mogelijk dat uw oude dak op een autoweg belandt. Voor dakrollen wordt namelijk hoogwaardig gemodificeerd polymeerbitumen gebruikt. Dit is van betere kwaliteit dan standaard wegenbouw bitumen. Het resultaat: minder afval en beter asfalt!

De voordelen van Roof2Roof
  • Gratis inspectie van uw dak
  • Besparen op afvalkosten
  • Positieve bijdrage aan milieu
  • Deelname is gratis
  • U ontvangt een CO2-certificaat

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons