Nieuw en beter geïsoleerd dak voor bewoners appartementencomplex

De Vereniging van Eigenaren van het wooncomplex aan de Keersluis in Alphen aan den Rijn was er op tijd bij. Niet alleen met de renovatie van het dak – die vier jaar naar voren werd gehaald – maar ook met de subsidieaanvraag voor energiebesparende maatregelen.

De oude dakbedekking werd hergebruikt

Veel eigenaren van gebouwen denken pas aan renovatie wanneer er lekkages worden ontdekt. Zo niet de bewoners van de appartementen aan de Keersluis.

“We willen problemen voorblijven”, vertelt Bas Knoesters, technisch bestuurslid van de VvE.

Isolatiewaarde dak

De oude dakbedekking dateert uit 1997. Van overmatige schade of lekkages was nog geen sprake, maar de isolatie voldeed niet meer aan de normen van deze tijd. De isolatiewaarde bedroeg 2,5 RC.

De VvE wilde de dakrenovatie laten uitvoeren door een plaatselijk bedrijf en kwam zo uit bij Kewodak | De Dakmakers. Na het presenteren van een gedetailleerd plan mochten De Dakmakers aan de slag. Het bestaande dakgrind, verspreid over 650 vierkante meter, werd afgevoerd. Ook ontluchtingsdoorvoeren, hemelwaterafvoeren en lichtkoepels werden verwijderd.

Oude dakbedekking hergebruiken

De nieuwe isolatie en dakbedekking werd aangebracht bovenop de oude. Die verkeert immers nog in prima staat en biedt extra isolatiewaarde. Wel moest de oude dakbedekking eerst volledig worden schoongeborsteld.

De nieuwe isolatie en dakbedekking werd aangebracht op de oude voor optimale isolatie

Bovenop die laag werden 80 mm dikke hardschuim isolatieplaten geplaatst, gevolgd door een tweelaagse bitumineuze dakbedekking. Resultaat: een gloednieuw dak met een isolatiewaarde van 6,1. De bewoners van het complex zitten er deze winter warmpjes bij, en dat zal ook terugkomen in de gasrekening.

Tevreden klant: ‘Geweldig’

Bas Knoester is zeer te spreken over de dienstverlening van De Dakmakers. “Geweldig. Echt geweldig. De werkzaamheden zijn keurig en vlot uitgevoerd. Kewodak kwam zijn afspraken elke keer na en gedurende het project werd er goed met ons gecommuniceerd. Nou, dat heb ik bij dergelijke trajecten vaak genoeg anders meegemaakt. De Dakmakers waren echt fantastisch.”

Contact ons