‘Droogte is grootste probleem voor tuin’ – Dak biedt uitkomst

Het Algemeen Dagblad bestempelde droogte eind maart als ‘grootste probleem voor de tuin’. Immers, niet alleen nemen hevige regenbuien toe, Nederland krijgt ook steeds meer te kampen met aanhoudende droogtes.

De weersomstandigheden in Nederland worden steeds extremer. Zomerse dagen in maart, sneeuw in de tweede week van april, zeven dagen op rij 30+ graden – we hebben het de afgelopen jaren allemaal voorbij zien komen.

Gelukkig hebben we zelf invloed in het mitigeren van de gevolgen hiervan. Aanhoudende hoosbuien leveren problemen op voor het riool, terwijl droogtes slecht zijn voor het groen in uw tuin. Voor de oplossing kunt u omhoog kijken, naar uw dak.

 

Verkleind risico

Een waterbufferend dak, ook wel retentiedak genoemd, houdt tijdelijk regenwater vast en voert dit vertraagd af. Hierdoor komt niet al het regenwater direct in het riool terecht, waardoor het risico op wateroverlast (zowel binnen als buiten) wordt verkleind. Het water kan ook worden bewaard om in droge periodes uw gazon of planten te sproeien. Op die manier hoeft u hiervoor geen kostbaar kraanwater te gebruiken. Een retentiedak is daarmee ook een duurzame keuze, helemaal als u het combineert met een groen dak.

Onder dakterras

Een retentiedak kan namelijk op allerlei daken worden toegepast: op sedumdaken (groene daken), onder een dakterras of onder een parkeerdek. Onder deze bovenste laag worden substraat-, filter- en drainagelagen aangebracht, die het regenwater vasthouden.

Heeft uw bedrijf of organisatie een plat dak, en wilt u bijdragen aan een duurzame omgeving? Neem dan contact op, wij nemen de mogelijkheden graag met u door.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons