Deze zomer weer dakhoning bij Kewodak | De Dakmakers

Op het dak van ons Kenniscentrum in Alphen aan den Rijn wonen twee bijenvolken. De bijenkasten worden onderhouden door onze huisimker Peter Sterke.

Zoals u eerder hebt kunnen lezen, maken onze bijenvolken het goed! Rondom ons terrein is genoeg voedsel te vinden. De kolonie vermenigvuldigt zich en de raten zijn goed gevuld met honing en stuifmeel. Dat betekent dat we binnenkort weer potjes kunnen vullen met onze eigen overheerlijke honing. Deze geven we regelmatig weg als relatiegeschenken.

Bijenkast op dak

Wij houden bijen op ons dak om bij te dragen aan de biodiversiteit. Het gaat namelijk niet goed met bijen in Nederland. De wintersterfte ligt namelijk al jaar boven het Europees gemiddelde van 10 procent. Dat is zorgwekkend, want ongeveer dertig procent van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen. Tegelijkertijd zijn onze bijenkasten een uithangbord. Het is een van de vele mogelijkheden die we aanbieden om je platte dak te verfraaien én bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Zo passen bijenkasten bijvoorbeeld prima bij een groen (sedum)dak.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons