Delftse onderneming kiest luchtzuiverend ecodak op bedrijfspand

Hoeveel bedrijfspanden staan er niet in Nederland met een plat dak van zwarte bitumen? Een bedrijf uit Delft besloot een andere weg in te slaan. Toen het tijd was voor renovatie van het ruim 700 vierkante meter platte dak, maakte het bedrijf de keuze voor een luchtzuiverend ecodak.

Een luchtzuiverend ecodak is een wit dak met een zeer hoge reflectiewaarde en een coatinglaag van titaniumdioxide (TiO2). Terwijl de witte kleur van het dak zorgt voor een koelere temperatuur binnen, zet het TiO2 schadelijke oxiden (uit lucht en regenwater) om in milieuneutrale stoffen.

Dakspecialist

Het bedrijf in kwestie koos van de dakmakers van Kewodak om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren. Kewodak is een Dakmerk-gecertificeerd dakbedekkingsbedrijf uit Alphen aan den Rijn dat is gespecialiseerd in hoogwaardige ‘witte daken’. De werkzaamheden vonden plaats in mei 2019.

Op het dak werden de bestaande hemelwater- en ontluchtingsdoorvoeren verwijderd. De bestaande afdeklijsten werden van het dak gehaald en worden later hergebruikt. Na een grondige schoonmaak van de zwarte dakbedekking werd een gloednieuwe toplaag van witte ECO-dakbedekking aangebracht.

Dakgarantie

De dakrenovatie werd naar volle tevredenheid van de klant afgerond. De gebruiker van het pand profiteert van tien jaar Dakmerk-garantie en met een levensverwachting tot wel 45 jaar kan het pand nog lange tijd op duurzame wijze vooruit.

Frank Keijzer, eigenaar van Kewodak, complimenteert de klant met zijn keuze voor een ecodak. “De markt heeft het witte dak ontdekt, maar dat is helaas niet altijd positief”, vertelt Keijzer. “Niet zelden wordt er gewoon een pot witte verf omgekeerd en klaar is kees. Een kwalitatief en duurzaam wit dak heeft een luchtzuiverende werking, tien jaar garantie en een lange levensduur. Met periodiek onderhoud blijft dit dak in Delft tot 2045 gegarandeerd in topstaat.”

Contact ons