De bladeren gaan weer vallen: maak je dag herfstklaar!

Platte daken zijn geweldig: ze bieden veel oppervlakte voor groene daken, extra leefruimte of zonnepanelen. Ze hebben echter één groot nadeel: bladeren blijven er makkelijk op liggen. Met het najaar voor de deur is het tijd om je platte dak herfstklaar te maken.

Herfst is helaas geen onschuldige tijd voor platte daken. Het is de tijd van het jaar waarin de meeste lekkages ontstaan. Elk jaar opnieuw worden we in de maanden september, oktober en november gebeld door bedrijven, VvE’s en instellingen omdat er vochtplekken ontstaan op muren of plafonds.

Bladeren in dakgoot

Dat is niet omdat het in het najaar meer regent. In de zomer valt er dikwijls meer neerslag. Dat lekkages in de herfst ontstaan, komt door bladeren die neerdalen op daken, in dakgoten en in hemelwaterafvoeren. Geholpen door de wind, hopen bladeren en takjes zich snel op. Vuil op het dak leidt ertoe dat regenwater moeilijker de weg vindt naar de hemelwaterafvoer. Hierdoor blijft water staan en zoekt het een andere uitweg. En die is altijd: naar beneden, naar binnen. Dat merk je dus op kantoor, in je appartement of schoolgebouw.

Inspectie en schoonmaak dak

Helaas ben je bij het zien van schade al te laat. Het liefst blijf je de schade voor. Let er daarom op dat je snel een dakinspectie laat uitvoeren of je dak laat reinigen. Zo blijft je platte dak in goede conditie, loopt regenwater netjes weg en blijft het binnen netjes.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons