Platte daken krijgen steeds meer functies

Het aantal multifunctionele daken in Nederland neemt in rap tempo toe. Dit zijn daken die naast hun kerntaak – bescherming tegen weersinvloeden zoals wind en regen – nog één of meer taken vervullen.

De toename blijkt uit cijfers van Dakmerk, het kwaliteitskeurmerk voor platte daken. Onlangs publiceerde de organisatie cijfers over 2020. Bij Dakmerk aangesloten dakaannemers realiseerden dat jaar gezamenlijk ruim 195.000 vierkante meter aan groendak. Dit is een toename van ruim 15 procent ten opzichte van 2019. Bijna één op de acht huishoudens heeft zonnepanelen op het dak liggen; dit zijn ongeveer één miljoen woningen.

Biodiversiteit

Groene daken zijn daken die voorzien zijn van gras, planten of andere natuurlijke begroeiing. Ook insectenhotels en bijenkasten behoren tot de mogelijkheden. Deze daken leveren een bijdrage een de biodiversiteit en een groene leefomgeving. Niet alleen werden daken letterlijk groener, ook figuurlijk is daar sprake van. Nederlanders kiezen vaker dan ooit voor de installatie van zonnepanelen. In 2020 werden er door Dakmerk erkende dakmakers 165.000 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2019.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons