Dak isoleren? Profiteer van € 15.000 subsidie

Nederlanders met oog voor duurzaamheid én hun eigen portemonnee kunnen hun hart ophalen. De populaire Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is terug! Huiseigenaren kunnen tot wel € 15.000 subsidie krijgen voor isolerende maatregelen aan hun woning.

Isoleren plat dak

Wat is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis?

De SEEH is geen nieuwe regeling. Al in september 2016 werd de subsidie ingevoerd, maar al na zeven maanden was de pot met € 44 miljoen euro leeg. Van dat geld zijn in totaal 20.000 woningen geïsoleerd. Toen het geld op was, werd de regeling tijdelijk stopgezet. Op donderdag 15 augustus maakte de rijksoverheid bekend dat de regeling wordt voortgezet, dit keer met een pot van € 84 miljoen.

Voor welke isolerende maatregelen is de subsidie bedoeld?

De overheid heeft bepaald dat de SEEH is bedoeld voor ‘energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis’. Het gaat dus specifiek om isolerende maatregelen die zorgen voor een lager energieverbruik. Hieronder vallen onder meer het isoleren van de vloer, het dak, de gevel of het plaatsen van hoogrendementsglas.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Om voor de SEEH in aanmerking te komen, moet u tenminste twee isolerende maatregelen laten uitvoeren. De subsidie bedraagt in dat geval maximaal € 10.000. Laat u in één klap uw héle huis isoleren, dan loopt het maximale subsidiebedrag op tot maar liefst € 15.000.

Hoeveel betaal ik dan zelf?

U moet erop rekenen dat, met aftrek van de subsidie, ongeveer 80 procent van de kosten voor uw eigen rekening komt. Wel gaat uw energierekening omlaag vanaf het moment dat de maatregelen zijn uitgevoerd. Het terugverdienen van de investering begint dus direct!

Hoe kan ik mijn dak isoleren?

Uw dak is op verschillende manieren te isoleren. Daken kunnen zowel van binnen als van buiten worden geïsoleerd. Daarbij maakt het verschil of u een schuin of een plat dak heeft. Platte daken bieden mooie mogelijkheden voor isolatie boven op het dak, zoals een luchtzuiverend ecodak of een sedumdak (ook wel groen dak genoemd).

Hoelang geldt de SEEH?

U kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die zijn uitgevoerd en betaald vanaf donderdag 15 augustus 2019. De regeling eindigt op 31 december 2020 of zodra de subsidiepot leeg is. Aangezien duurzaamheid meer dan ooit in het nieuws is, is te verwachten dat het geld rond de zomer van 2020 op is. Wees dus snel.

Waar kan ik de aanvraag doen?

U kunt met ingang van maandag 2 september 2019 een aanvraag doen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons