Brandwerend dak: de investering waard?

De afgelopen weken was het weer raak in het Groene Hart. Bedrijventerreinen in Woerden en Moerkapelle werden opgeschrikt door uitslaande branden. Uiteraard blijft voorkomen beter dan genezen. Maar bij brand kunt u toch maar beter brandvertragende dakbedekking hebben.

Op bedrijventerrein de Honthorst in Woerden donderdag 26 oktober een grote brand uit in een pand van een standbouwbedrijf, lezen we in het AD. Het vuur verspreidde zich razendsnel door het gebouw en alles leek verloren: ‘Metershoge vlammen kwamen door het dak’, aldus een getuige.

Grote gevolgen brand

Enkele weken eerder was het raak op een bedrijventerrein in Moerkapelle, meldt RTV West. Daar ging een zadenhandel aan de Bredeweg in vlammen op. Een uitslaande brand heeft sowieso grote gevolgen voor een bedrijf, school of appartementencomplex. Maar brandvertragende dakbedekking kan de schade enigszins beperkt houden.

Rookonderdrukking

Een brandvertragend dak bevat grafiet dat uitzet. Dit zorgt voor brandvertraging én rookonderdrukking, zodat omwonenden minder last ervaren van de brand. Daken met Graphite zijn bovendien vrij van halogeen, waardoor er geen toxische effecten optreden bij plaatsing of bij brand. Deze daken scoren dan ook gunstig op het gebied van emissie van schadelijke halogeenverbindingen.

Minder hitte

Hitte zorgt voor snelle uitbreiding van vuur. Hoe lager de temperatuur tijdens een brand, hoe meer tijd er is voor evacuatie en brandblussen. Een brandvertragend dak vertraagt het vuur, onder meer vanwege de lage hitte-afgifte. Onze brandvertragende daken zijn uitgebreid getest voor Europese normen voor brandveiligheid. De daken zijn dan ook gecertificeerd voor de categorieën t1 tot en met t4. Een brand kost altijd geld; een brandvertragend dak is zeker geen wondermiddel. Maar door de unieke vertragende eigenschappen is er meer tijd om het pand te redden. Zo blijft de schade beperkter – zowel voor het bedrijf als de omgeving.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons