Brandveilige daken

Het bewezen systeem voor ultieme brandveiligheid

Een uitslaande brand kan grote gevolgen hebben voor een bedrijf, school of appartementencomplex. Met het Fireproof dakbedekking systeem  houdt u de schade beperkt.

Een dak met Fireproof technologie biedt ultieme brandveiligheid tegen met name brand van buiten (vliegvuur). De speciale dakbedekking vertraagt de brand, onder meer vanwege de lage hitte-afgifte. Hierdoor grijpt het vuur minder snel om zich heen en krijgt de brandweer meer tijd om de brand te blussen. Ook verkleint een brandveilig dak het risico op letsel bij de mensen in het pand.

Europese normen

De dakmakers van Kewodak maken gebruik van het Fireproof bewezen daksysteem. De brandveilige dakbedekking bestaat uit een innovatieve toplaag (pantera) en het gepatenteerde en milieuvriendelijke Graphite Technology. De dakbedekking is gemaakt van premium materialen met brandvertragende, zelfdovende en rook-onderdrukkende werking. Deze techniek is uitgebreid getest voor Europese normen voor brandveiligheid. Het materiaal is dan ook gecertificeerd voor de categorieën t1 tot en met t4.

Geen halogeen

De dakbedekking is bovendien vrij van halogeen, waardoor er geen toxische effecten optreden bij plaatsing of bij brand (en de bijbehorende vrijgekomen halogeenverbindingen). Deze daken scoren dan ook gunstig met betrekking tot de emissie van schadelijke halogeenverbindingen. Dit in tegenstelling tot daken die PVC en CPE bevatten.

Contact ons