Parkeerdak supermarkt Hoogvliet circulair gerenoveerd

Renovatie van dakbedekking tot de belijning op de tegels

Uitdaging in planning en detaillering

Jaarlijks parkeren ruim honderdduizend auto’s boven op het parkeerdak van de Hoogvliet aan de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. In slechts 2,5 maand – een maand sneller dan gepland – werd door Kewodak een volledig gerenoveerd parkeerdek opgeleverd.

Het parkeerterrein wordt gebruikt door zowel bezoekers van de supermarkt als bewoners van het aangrenzende appartementencomplex. Het dak, dat zo’n 1.600 vierkante meter beslaat, had te kampen met terugkerende lekkages.

Circulaire renovatie

Met vijf man sterk werd in slechts 2,5 maand het parkeerdak op circulaire wijze gerenoveerd: tegels en isolatiemateriaal werden door de dakmakers zoveel mogelijk hergebruikt.

Dankzij goed overleg tussen de vastgoedeigenaren, Kewodak en Parkeerbeheer van de gemeente Alphen aan den Rijn, kon de overlast voor supermarktbezoekers en buurtbewoners tot een minimum worden beperkt. Parkeerbegeleiders zorgden ervoor dat automobilisten tijdens de werkzaamheden toch veilig konden parkeren.

Dakgarantie

De opdrachtgevers profiteerden van de gebundelde kennis en ervaring van twee dakspecialisten: Kewodak uit Alphen aan den Rijn en Zoontjes uit Tilburg. Kewodak ontzorgt de opdrachtgevers bovendien met een tienjarige Multi- dakgarantie op de totale aanleg van het parkeerdaksysteem. Deze garantie is ondergebracht bij het waarborgfonds van Dakmerk.

Tijdens de feestelijke opening werden aanwezigen getrakteerd op pizza en Italiaans ijs.

Contact ons