VvE’s en isolatie: alle subsidies en voorwaarden op een rij

Verenigingen van Eigenaren zijn net als de rest van Nederland volop aan het verduurzamen. Van laadpalen tot dakisolatie. De mogelijkheden zijn legio, maar VvE’s vinden het soms lastig om hun weg te vinden in het woud aan subsidies en bijbehorende voorwaarden.

Voor verduurzaming trekken steeds meer woningeigenaren gezamenlijk op met hun VvE. Sommige maatregelen moeten immers op gebouwniveau worden doorgevoerd. Bovendien levert samenwerken met andere eigenaren schaalvoordeel – en dus vaak korting – op.

Handig overzicht

Om VvE’s wegwijs te maken in de mogelijkheden heeft Parel Beheer uit Amsterdam een handig, up to date overzicht online geplaatst. In dit overzicht staat precies op welke subsidies VvE’s een beroep kunnen doen en wat hiervoor de voorwaarden zijn. In het overzicht vind je onder meer toelichting op de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), de subsidie voor advieskosten en de subsidie voor duurzame energie (ISDE). Vervolgens worden per subsidie uitgebreid de voorwaarden uitgelegd.

Voorlichting

De subsidiepot voor het Nationaal Isolatieprogramma bedraagt maar liefst 4 miljard euro tot 2030. VvE’s die met isolatie aan de slag willen, kunnen tot 30 procent van de investering vergoed krijgen. In september 2022 worden in dit kader Landelijke Voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons