Voorkom boetes: verduurzaam jouw kantoor nu

Sinds een halfjaar is het verplicht voor kantoren om tenminste energielabel C te hebben. Zo’n 43 procent van de kantoren voldoet niet aan deze eis. Het is zaak om snel in actie te komen, want de boetes lopen al snel in de tienduizenden euro’s.

Na woningen zijn nu ook kantoren aan de beurt. Ondernemers moeten hun panden energiezuiniger maken. Concreet betekent dit dat kantoren groter dan 100 vierkante meter minimaal energielabel C moeten hebben. Kleinere kantoren en monumentale panden zijn vrijgesteld.

Geen energielabel

Hoewel steeds meer bedrijven aan de eis voldoen, blijft een significant deel van ondernemend Nederland achter. Volgens de laatste cijfers heeft 10 procent van de kantoren energielabel D of lager, en heeft 33 zelfs helemaal geen energielabel, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ondernemers zijn druk of weten niet waar ze moeten beginnen. Een mooie start kan zijn om professionele dakmakers je (platte) dak op te sturen. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden – want die beginnen vaak op je dak. Denk bijvoorbeeld aan isolatie of zonnepanelen.

Witte of groene daken

Witte ecodaken worden ook steeds populairder. Hierbij worden platte daken voorzien van een witte coating. Onder invloed van UV-licht (de zon) werkt de coating als een katalysator die stikstoffen en zwaveloxides omzet in onschadelijke, milieuneutrale stoffen. Daarnaast weerkaatst het zonlicht, wat zowel zorgt voor een hogere opbrengst van zonnepanelen als een koeler kantoor. Een groen dak geeft ook een impuls aan je energiescore. Sedumdaken vergroenen de omgeving, zijn positief voor de biodiversiteit, fungeren als waterbuffer én hebben ook nog eens isolerende eigenschappen. Kortom, hoog tijd voor een adviesgesprek met één van onze adviseurs!

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons