Vast en zeker: de vijf kenmerken van een goede dakmaker

Dakmakers zijn er in alle soorten en maten. Dat heeft voor- en nadelen. Enerzijds heeft u keuze genoeg. Voor elk dak is er wel een geschikte dakmaker te vinden. Aan de andere kant bestaan er ook verschillen in kwaliteit. Hoe scheidt u het kaf van het koren?

Lid van VEBIDAK

Een betrouwbare dakmaker is lid van VEBIDAK, de branchevereniging voor dakbedekkingsbedrijven (bitumineuze en kunststof daken). De leden vertegenwoordigen ruim 70 procent van de totale omzet binnen de branche. Doet u zaken met een lid van VEBIDAK, dan kunt u er van op aan dat alles goed is geregeld. Leden werken onder meer volgens de gezamenlijk opgestelde ‘Vakrichtlijn Gesloten Dakbedekkingssystemen’.

DAKMERK-gecertificeerd

Wilt u optimale gemoedsrust, kies dan voor een dakmaker met een DAKMERK-certificaat. Dakbedekkers die werken volgens deze kwaliteitsstandaard laten hun projecten vooraf toetsen en tijdens de uitvoer steekproefgewijs controleren door onafhankelijke inspecteurs. Hierdoor heeft u maximale zekerheid over de kwaliteit. Ook krijgt u tien jaar garantie op een waterdicht dak.

VCA-gecertificeerd

Met VCA-gecertificeerde dakmakers laat een bedrijf zien dat het veiligheid en duurzaamheid serieus neemt. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Deze checklist is gebaseerd op de best practices, kennis en ervaring van ruim 15.000 bedrijven en 1,5 miljoen medewerkers uit diverse branches. Is een dakmaker VCA-gecertificeerd, dan kunt u erop vertrouwen dat u met een professionals te maken heeft die regelmatig worden bijgeschoold.

U krijgt een KOMO-procescertificaat

Moet u de dakmaker op zijn blauwe ogen vertrouwen als hij zegt dat het allemaal snor zit daar boven op uw dak? Of wilt u er ook bewijs voor zien? Het KOMO-procescertificaat is een kwaliteitsverklaring voor een realisatieproces in de bouwsector. In de verklaring staat onder meer dat de gedane werkzaamheden en het proces overeenkomen met de eisen van de beoordelingsrichtlijn.

De dakmaker heeft plezier in zijn werk

Niet alles is te vangen in certificaten, brancheverenigingen en keurmerken. Dat hoeft ook niet, want een dakmaker heeft liefde voor zijn werk en straalt dat uit. Daar boven, op het dak, is hij helemaal in z’n element. Tijdens het koffiedrinken krijgt u wat van dat enthousiasme mee, maar nog liever gaat hij zo snel mogelijk weer uw dak op: want dáár voelt de echte dakmaker zich thuis.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons