Tijdelijk hogere subsidie energiebesparing voor VvE’s

Door de uitbraak van het coronavirus zijn onzekere tijden aangebroken. Het kabinet wil niet dat dit leidt tot vertragingen in de bouw of bij de verduurzaming van Nederland. Daarom heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt dat (onder meer) regeling Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH-regeling) wordt verruimd.

De SEEH-regeling vergoedt 20 procent van de kosten voor huizenbezitters die minstens twee energiebesparende maatregelen laten uitvoeren. Sinds 1 juni is deze vergoeding verhoogd tot wel 30 procent van de kosten. Het betreft een tijdelijke maatregel die loopt tot en met 31 december 2020.

Subsidiepot snel leeg

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. De overige voorwaarden van de subsidieregeling blijven ongewijzigd. De SEEH is geen nieuwe regeling. In september 2016 werd de subsidie ingevoerd, maar al na zeven maanden was de pot met € 44 miljoen euro leeg. Van dat geld zijn in totaal 20.000 woningen geïsoleerd. Toen het geld op was, werd de regeling tijdelijk stopgezet. Vorig jaar maakte de rijksoverheid bekend dat de regeling wordt voortgezet, dit keer met een pot van € 84 miljoen.

SEEH aanvragen

De overheid heeft bepaald dat de SEEH is bedoeld voor ‘energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis’. Het gaat dus specifiek om isolerende maatregelen die zorgen voor een lager energieverbruik. Hieronder vallen onder meer het isoleren van de vloer, het dak, de gevel of het plaatsen van hoogrendementsglas. VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022. De aanvraag doet u via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ga voor de hoogte van de subsidie naar MilieuCentraal.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons