Terugverdientijd verduurzaming bedrijfspand nog nooit zo kort

Noem het goed nieuws, of misschien passender: een geluk bij een ongeluk. Ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen, profiteren door de hogere energieprijzen van een veel snellere terugverdientijd. Die is nu drie keer zo kort als begin 2021, stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) op basis van een onderzoek door CE Delft.

Dat schrijft De Telegraaf.

Isolatie beste keuze

Isolatiemaatregelen verdienen zichzelf het snelste terug. De terugverdientijd bedraagt daar één tot zes jaar. Panden die al beter geïsoleerd zijn, kunnen beter kijken naar warmtepompen en zonneboilers, daarvoor bedraagt de terugverdientijd twee tot zes jaar. De terugverdientijd is afhankelijk van veel verschillende factoren: de duurzaamheid van het gebouw, de ontwikkeling van de energieprijzen en het gebruik van het pand.

Aantrekkelijk

Voorzitter Olof van der Gaag van de NVDE zegt tegen De Telegraaf dat het verduurzamen van panden ‘nog nooit zo aantrekkelijk [is] geweest’. Want naast de hoge energieprijzen maakt de overheid investeringen ook aantrekkelijker met allerhande subsidies. Bedrijven die willen isoleren doen er goed aan zich te verdiepen in de vele mogelijkheden. Vaak beginnen die op het dak. Dakisolatie, een groen dak, een wit dak en zonnepanelen behoren tot de mogelijkheden.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons