Tegoedbon voor isolatie: versneller voor energietransitie?

Geef eigenaren van slecht geïsoleerde woningen een tegoedbon van 2.000 euro om hun huis beter te isoleren. Die oproep doen verschillende organisaties aan het volgende kabinet.

 

De oproep wordt onderschreven door Natuur & Milieu, Koninklijke Bouwend Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, de Consumentenbond en Energie-Nederland.

Budget?

De organisaties beweren dat er hierdoor op jaarbasis ruim 100.000 koopwoningen méér kunnen worden geïsoleerd. De regeling zou de overheid 208 miljoen euro kosten. Op dit moment is daar geen budget voor, maar de partijen hopen dat er een post kan worden opgenomen in het nieuwe regeerakkoord. De tegoedbon zou bedoeld zijn voor huizen met een energielabel C of lager. Dit zijn huizen met een zeer hoog energieverbruik. In totaal zou het gaan om 2,7 miljoen woningen.

Isoleren

Bedrijven zullen sowieso geen recht hebben op de bon, maar ook voor organisaties zijn er subsidies beschikbaar voor verduurzaming. Ondernemers, maar ook scholen, instellingen en VVE’s, doen er goed aan te kijken hun platte dak. Door de vaak grote oppervlakte gaat hier veel energie verloren. Het isoleren daarvan kan derhalve een bijzonder groot rendement opleveren.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons