Subsidie in 2024 voor groen dak maatschappelijk vastgoed

Bent u eigenaar van een zorginstelling, school, overheidsgebouw of monument? Dan zijn er mooie subsidies voor het verduurzamen van uw gebouw. Ook het aanleggen van een groen dak valt onder de maatregelen waarvoor u subsidie kunt krijgen.

Het gaat om de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). U kunt de aanvraag indienen vanaf 3 juni 2024 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het betreft een populaire subsidie, dus begin tijdig met uw voorbereiding.

Hoewel een deel van de beschikbare gelden reeds is gereserveerd voor integrale projecten, is er nog ruim 110 miljoen euro beschikbaar.

Groen dak aanleggen

De subsidie is bedoeld voor energieadvies en het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen. Voorwaarde is wel dat de investeringen op de maatregelenlijst van de RVO staan.

Het aanleggen van een groen dak staat ook op deze lijst. Het gaat dan om ‘het van beplanting voorzien van het dak van een gebouw(deel), en bestaande uit: een vegetatielaag, substraatlaag, drainagelaag en al dan niet de volgende onderdelen: een kunstmatige bevloeiing en verankering, constructieve aanpassingen bij bestaande daken en nestelvoorzieningen’.

Biodiversiteit

Beschikt u over een plat dak, dan heeft een groen dak veel voordelen: het vergroot de biodiversiteit, het heeft een verkoelende werking én u creëert mogelijk een nieuwe leefruimte voor uzelf of de mensen die in het gebouw werkzaam zijn..

U kunt tot 20 procent subsidie krijgen voor het uitvoeren van maximaal drie losse verduurzamingsmaatregelen. Gaat uw gebouw drie energielabels omhoog (naar minimaal energielabel B), dan bedraagt de subsidie 30 procent. Behaalt u energielabel A++ of A+++ dan loopt de subsidie zelfs op tot maar liefst 40 procent.

U kunt de aanvraag vanaf 3 juni 2024 indienen via de website van de RVO.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons