Renovatie daken Stichting Ons Tweede Thuis Aalsmeer

Zo wordt een dak van 1,5 vierkante kilometer bedekt

De Lotusbloem in Aalsmeer biedt kinderen met een beperking een veilige omgeving om zich te ontwikkelen. Dezelfde zorg die de organisatie geeft aan de kinderen, komt ook toe aan het gebouw waarin de jongeren spelen, zwemmen en musiceren. Het dak kan een flinke opknapbeurt gebruiken, maar met een oppervlakte van anderhalve vierkante kilometer is dat geen sinecure.

Dus doet De Lotusbloem een beroep op Kewodak | De Dakmakers. Kewodak, lid van brancheorganisatie Vebidak en gecertificeerd door Dakmerk, is gespecialiseerd in grootschalig onderhoud en renovatie van platte daken. Kewodak levert uitsluitend daken met tien jaar garantie en een levensverwachting van minimaal twintig jaar.

Lichtkoepels

Na onderzoek concluderen de experts van Kewodak dat het dak van ruim 1.400 vierkante meter aan het einde van zijn levensduur is. Het moet worden vervangen. De bestaande dakrand wordt verwijderd, net als de hemelwaterafvoeren, de ballast(loop)tegels en de ontluchtingsdoorvoeren.

Wanneer het dak eenmaal is gestript (en de oude materialen zoveel als mogelijk worden bestemd voor hergebruik), kan het echte werk beginnen. Er wordt een nieuwe, twee laagse, dakbedekking aangebracht van APP-gemodificeerd bitumen, een kunststof met een plastisch karakter (plastomeer). Ook plaatst Kewodak nieuwe aluminium hemelwatervoeren, dubbelwandige ontluchtingsdoorvoeren en diverse lichtkoepels.

Creatief

Met de afronding van het project beschikt De Lotusbloem over een moderne dakbedekking waarmee de organisatie weer decennia vooruit kan. Directeur Frank Keijzer van Kewodak is zeer te spreken over het project en de samenwerking met De Lotusbloem.

“Omdat het pand beschikt over vijf verschillende dakvlakken, was een one-size-fits-all-oplossing niet mogelijk”, vertelt hij. “We hebben creatief moeten nadenken over de invulling en uitwerking. Dat heeft goed uitgepakt. Daarnaast profiteert De Lotusbloem van tien jaar garantie. Wij wensen de organisatie alle plezier met hun nieuwe dak en succes met hun mooie werkzaamheden eronder.”

Contact ons