Luchtzuiverende daken

Met uw dak een bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit van uw directe leefomgeving? Dat kan! Luchtzuiverende dakbedekking zet schadelijke stoffen om in onschuldige stoffen en stoot die daarna weer af.

De luchtverontreiniging in Nederland is, zeker boven de steden, een groot probleem. En dat terwijl gezonde lucht van levensbelang is voor mens en dier. Wist u dat er dakbedekking is die de lucht kan zuiveren van schadelijke stoffen? Deze luchtzuiverende dakbedekking heeft een toplaag van natuursteenkorrels die een coating van titaniumdioxide bevat. Samen met de zon (UV-licht) zorgt die ervoor dat de schadelijke stoffen NOx (stifstofoxide) en SOx (zwaveloxide) worden omgezet in onschadelijke, milieuneutrale stoffen, die weer worden meegevoerd door de wind of met het regenwater van het dak afspoelen.

Luchtzuiverende dakbedekking is op elk dak toepasbaar, heeft een lange levensduur en is bovendien CO2 besparend. Het effect op de luchtkwaliteit is aanzienlijk: 1 m² van deze dakbedekking zuivert per jaar de lucht voor 12 mensen. En: 100 m² dakbedekking zuivert zo veel lucht als een auto over 15.000 kilometer vervuilt.

Het mooie is dat een luchtzuiverend dak u geen extra tijd of moeite kost als het gaat om aanleg of onderhoud. Na aanleg doen zon, wind en regen voor u de rest. Wanneer u kiest voor deze duurzame dakbedekking levert u direct een bijdrage aan een zuivere lucht en daarmee aan de toekomst van ons milieu en onze gezondheid.

U begrijpt, wíj zijn erg enthousiast over deze innovatieve dakbedekking. Begint u het ook te worden? Neem dan contact met ons op; wij vertellen u graag meer!