Kabinet verplicht zonnepanelen op grote daken

Zonnepanelen worden verplicht. Vanaf 2025 moeten alle daken van meer dan 250 vierkante meter worden voorzien van zonnepanelen. Die maatregel heeft minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) bekendgemaakt.

Daarnaast, schrijft de Volkskrant, wordt de financieel gunstige salderingsregeling minder snel afgebouwd dan gepland. De salderingsregeling zou per 2023 langzaam worden afgebouwd, maar dit gaat nu twee jaar later in.

Minder zonnevelden

Het kabinet hoopt dat de maatregel ertoe leidt dat minder weilanden omgetoverd zullen moeten worden tot zonnevelden. Ook leidt de verplichting van zonnepanelen ertoe dat bedrijven meer van hun zelf opgewekte energie verbruiken, in plaats van dat deze energie van elders moet komen.

Groei zonnepanelen

De maatregel zal de trend naar meer zonne-energie nog verder versnellen. Uit onderzoek van DAKMERK blijkt dat er in 2021 ruim 155.000 vierkante meter aan zonnepanelen is bijgekomen in Nederland. Dat is bijna evenveel als de toename in groendaken: die totale oppervlakte nam toe met 160.000 vierkante meter.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons