Gelukkig nieuwjaar, VvE’s: extra subsidie voor isolatie

Goed nieuws voor appartementencomplexen en VvE’s die willen isoleren: met ingang van 1 januari 2022 kunnen zij gemiddeld 30 procent aan subsidie krijgen.

Dat staat in het nationaal isolatieprogramma van de Rijksoverheid. De regeling is een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Momenteel kunnen VvE’s ongeveer 20 procent subsidie ontvangen op isolerende maatregelen – mits ze aan de voorwaarden voldoen. Dat percentage wordt in het nieuwe jaar opgehoogd naar 30 procent.

Lagere energielasten

Aangezien isolerende maatregelen vanaf dag één zorgen voor lagere energielasten (en een reductie van de CO2-uitstoot), besparen VvE’s dus dubbel. Ook dragen ze met de isolatie bij aan een beter milieu. Voor wooncomplexen, met name die van oudere bouwjaren, kan het lonen de mogelijkheden van (nieuwe) dakisolatie te onderzoeken. Appartementencomplexen hebben vaak een grote dakoppervlakte, waar veel warmte en energie verloren gaat.

Aanvullende mogelijkheden

Natuurlijk is 30 procent niet voldoende voor de gehele investering. Daarom zijn er nog extra mogelijkheden, bijvoorbeeld via het Nationaal Warmtefonds, dat leningen biedt tegen aantrekkelijke voorwaarden. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk een Energiebespaarhypotheek af te sluiten. Die moeten dan wel worden uitgevoerd in het kader van gemeentelijke wijkaanpakken.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons