Gemeente Alphen aan den Rijn kiest witte dakbedekking

Een koel dak voor een schoolgebouw Alphen aan den Rijn

Buiten is het warm maar deze school houdt het van binnen heerlijk koel met de witte dakbedekking. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft Kewodak deze opdracht toevertrouwd.

Gemeente Alphen aan den Rijn, provincie Zuid-Holland tevens thuisbasis voor dakdekkersbedrijf Kewodak. In september 2002 werd Alphen aan den Rijn zelfs uitgeroepen als de Groenste Stad van Europa. Een groene stad, met witte dakbedekking!

Op één van de schoolgebouwen in de gemeente is het dak voorzien van een 100 % recyclebare dakisolatie met daarop een witte ‘koelende’ reflecterende dakbedekking. Een wit dak weerkaatst het zonlicht en houdt de onderliggende klaslokalen koeler dan bij een zwarte, reguliere dakbedekking. Een bijkomend voordeel is de besparing op de koellasten!  Het speciale zit hem in de combinatie van materigalen, hiermee kan het dak levensverwachting van > 50 jaar behalen!

De naam Alphen is waarschijnlijk afkomstig van de naam van het Romeinse castelleum Albanianae, dat “nederzetting aan het witte water” betekent. Dat past goed bij de witte daken van Kewodak!

Onze witte dakbedekking heeft ook de aandacht van de verschillende media getrokken. Kijk maar eens bij kranten artikelen witte dakbedekking.

Wilt u meer informatie over een wit dak voor uw woning of bedrijf? Kewodak helpt u graag.

Contact ons