Dak onrendabel voor zonnepanelen? Daarvoor is nu subsidie!

Beschikt u over een groot dak in de provincie Zuid-Holland? En heeft uw dak onvoldoende draagkracht voor conventionele zonnepanelen? Dan komt de overheid u tegemoet.

Het plan Zon op Dak van de Provincie bevat een groot aantal maatregelen om een impuls te geven aan het aantal zonnepanelen in Zuid-Holland. Eén van die maatregelen is ‘Zonnig Zuid-Holland’. Deze subsidie is bedoeld voor ‘grootdakbezitters’ wier dak onvoldoende capaciteit heeft voor conventionele zonnepanelen of die te maken hebben met asbest. Er zijn binnen dit initiatief ook gelden beschikbaar voor mensen die hun dak beschikbaar willen stellen aan een energiecoöperatie.

Subsidie tot 2023

De grootdakbezitter of de energiecoöperatie moet dan minimaal 15 kWpiek (dit komt neer op 45 tot 50 panelen) aan zonnepanelen plaatsen. De subsidieregeling loopt tot en met 2023. De subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de subsidiabele activiteit plaatsvindt. De subsidie voor het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie bedraagt  € 5.000. Voor het versterken van het dak of verwijderen van asbest in combinatie met zonnepanelen ontvangt de aanvrager per gerealiseerde KWp € 80. Dit tot een maximum van een € 100.000.

Draagkracht dak zonnepanelen

Inmiddels zijn de meeste mensen wel overtuigd van het rendement van pv-panelen, maar vaak lopen ze in de praktijk nog tegen uitdagingen aan. Daarom is deze regeling bij uitstek geschikt voor bedrijven, organisaties, scholen en andere instellingen die kampen met beperkingen op het gebied van zonne-energie; het dak is niet sterk genoeg of er zit asbest in. Is de subsidie niet voor u geschikt, maar beschikt u ook over een dak met onvoldoende draagkracht? Dan loont het om u te verdiepen in de mogelijkheden van flexibele, lichtgewicht zonnepanelen. Deze kunnen geplaatst worden op daken met onvoldoende draagkracht voor ‘gewone’ panelen, maar ook op daken en gevels met niet-alledaagse vormen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Kewodak.

Lees hier meer  over de subsidie Zonnig Zuid-Holland. Wilt u de subsidie aanvragen? Dat kan via deze link.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons