‘Bijna één miljoen huizen met zonnepanelen’

Het aantal zonnepanelen in Nederland neemt in rap tempo toe. Bijna één op de acht huishoudens heeft zonnepanelen op het dak liggen. De grens van één miljoen woningen met zonnepanelen wordt naar verwachting binnen enkele maanden geslecht.

Dat blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research (DNER), schrijft het AD.

Alliander, de grootste regionale netbeheerder, telde eind vorig jaar 375.000 huizen met zonnepanelen, een groei van 38 procent ten opzichte van 2018. Inmiddels zijn dit er al 417.000.

Koop- en huurwoningen

“Ook de andere netbeheerders zien het aantal zonnepanelen bij huishoudens enorm groeien, dus het zou mij niets verbazen als we snel over de grens van 1 miljoen huizen met zonnepanelen komen”, zegt Martien Visser, lector energietransitie en netwerken van Hanzehogeschool Groningen, tegen de krant. Niet alleen koopwoningen hebben zonnepanelen. Inmiddels profiteren ook de bewoners van ruim 200.000 huurwoningen van de voordelen van zonne-energie.

Kansen voor ondernemers

De groei van zonnepanelen komt vooral door een kortere terugverdientijd en goedkopere leningen. Er komen echter veranderingen aan. Zo wordt met ingang van 2023 de salderingsregeling afgebouwd. Dit betekent dat eigenaren van zonnepanelen elk jaar minder profijt hebben van de stroom die zij leveren aan het net. Ook bedrijven kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Ondernemers die nadenken over zonne-energie raden wij aan zich goed in te lezen. Zoek uit of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Bekijk wat de subsidiemogelijkheden zijn. En koester geen onrealistische verwachtingen.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons