Zo houd je jouw groene sedumdak groen en gezond

Is jouw platte dak al een oase voor vogeltjes, bijen en insecten? Oftewel: heb jij al een groen sedumdak op je bedrijfspand, school of appartementencomplex? Goed bezig! Ook mooi is dat een sedumdak nauwelijks onderhoud nodig heeft. Wat moet je wél doen?

Een sedumdak, ook wel een groen dak genoemd, brengt niet alleen verkoeling voor het gebouw eronder, maar gaat ook wateroverlast tegen én draagt bij aan de biodiversiteit.

Zo is een groen dak driedubbele winst: voor jouw portemonnee, voor de riolering én voor de natuur. En daarnaast heb je ook nog eens een extra groene buitenruimte gecreëerd voor jezelf of je collega’s.

Groen dak onderhoudsarm

Er is nog meer goed nieuws: een sedumdak is onderhoudsarm. Dat betekent dat je er na installatie nauwelijks nog omkijken naar hebt. Een groen dak bestaat uit sedumplantjes die veel kunnen doorstaan: hoge en lage temperaturen, en je kunt er zelfs over lopen.Toch is het raadzaam om twee keer per jaar even het dak op te gaan om poolshoogte te nemen. Hoe staan de plantjes erbij? Is er onkruid zichtbaar? Zijn de afvoeren nog vrij van vuil? Ook is het goed om een groen dak twee keer per jaar – in het voorjaar en het najaar – te bemesten. Hierdoor profiteer je van extra vitale sedumplantjes.

Onderhoudsschema groen dak (voorjaar en najaar)
  • Onkruid verwijderen
  • Bemesten
  • De afvoeren checken en schoonmaken

Doe je bovenstaande twee keer per jaar, dan weet je zeker dat je sedumdak groen én gezond blijft. Je kunt ook een onderhoudscontract afsluiten met Kewodak | De Dakmakers.Dan nemen we niet alleen bovenstaande zaken mee, maar kijken we tevens naar de status van de dakbedekking, de goten, je zonnepanelen, bijenkasten – én zijn we natuurlijk 24/7 bereikbaar voor calamiteiten. Eventuele schade, verstoppingen of lekkages worden dan direct verholpen.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons