Bescherm uw dak (en zonnepanelen) tegen brand

Bij een uitslaande brand maken luttele seconden het verschil tussen grote schade en wegkomen met de schrik. Een brandvertragende dakbedekking biedt optimale bescherming tegen rook en vliegvuur (vuur dat overslaat vanaf naastgelegen gebouwen).

Graphite op normale temperatuur

Dat brand gevaarlijk is, weten we allemaal. Toch is het niet altijd het vuur dat voor de meeste slachtoffers zorgt. Zowel direct als op de langere termijn is de bijbehorende rook vaak schadelijker voor de gezondheid van getroffenen en omwonenden.

Europese normen

In de bouw wordt al langere tijd gebruikgemaakt van brandvertragers in de coating van de dakbedekking. Helaas zijn deze oplossingen vaak giftig en niet milieuvriendelijk. De nieuwste technologie voor brandvertraging heet Graphite. Deze oplossing voldoet aan Europese normen (Broof t1 t/m t4) en is bovendien duurzaam – zowel in productie als in gebruik. Graphite wordt verwerkt in bitumineuze dakbedekking en kenmerkt zich door zijn expansiemogelijkheden. Zodra het oppervlak een temperatuur bereikt van 300 graden Celsius, zet het materiaal uit – tot wel 250 keer de originele omvang (zie foto’s).

Isolerende laag

Graphite na expansie: brandvertragend, isolerend en rook-onderdrukkend

Door de endothermische verbrandingsreactie en de vorming van een hitte-isolerende laag na de expansie, wordt de vlam afgeschermd en de rook onderdrukt. Hierdoor beschermt Graphite uw dak niet alleen tegen vliegvuur, maar ook tegen brand als gevolg van kortsluiting in uw zonnepanelen.

In kwalitatief hoogstaande luchtzuiverende dakbedekking (ook wel witte daken of cool roofs genoemd) is de Graphite-technologie standaard inbegrepen. In zwarte bitumen dakbedekking is Graphite optioneel. Vraag ernaar bij uw dakmaker.

onze andere Projecten

Bedrijfsgebouwen CBS transparante samenwerking daken

Wie kiest voor Kewodak, kiest voor ervaring, helderheid en betrokkenheid.

Dakrenovatie schoolgebouw Alphen aan den Rijn

De platte daken van een Alphense basisschool gaven de nodige problemen.

Groene dakrenovatie: VVE krijgt complete tuin op dak

Kewodak renoveert platte daken voor de Vereniging Van Eigenaren (VVE).
Contact ons