‘Zonne-energie in vijf jaar rendabel’

Volgens Little wordt het produceren van zonne-energie door innovaties steeds goedkoper. “Als we zonne-energie op 15 cent per kilowattuur of lager kunnen krijgen, en ik denk dat we dat kunnen, dan zijn er een heleboel mensen die zonne-energie willen gebruiken.”

Vorige maand maakte General Electric bekend dat het voor 12,8 procent meer energie kan halen uit een speciaal soort zonnepanelen. Het bedrijf wil in 2013 een fabriek openen om deze zonnepanelen op te maken.

De fabriek zal zo’n 400 werknemers hebben en moet genoeg zonnepanelen maken om 80.000 huishoudens per jaar te voorzien van duurzame stroom.

Investeringen

Volgens Bloomberg wordt er in de VS in 2011 voor zo’n 140 miljard dollar geïnvesteerd in nieuwe installaties om zonnepanelen te maken. Dit zal de duurzame expansie van de sector steunen en ervoor zorgen dat bedrijven minder afhankelijk worden van overheidssubsidies.

De kosten voor zonnecellen, het belangrijkste onderdeel van zonnepanelen, is zo’n 21 procent gedaald dit jaar. In de zonnigste delen van de wereld, zoals Italië, Turkije en Californië zouden de kosten van zonne-energie net zo hoog zijn als gewone energie.

Zie voor meer informatie deze link naar zonne-energie

Bron: Nu nieuws

 

Terug naar nieuwsoverzicht