Subsidie voor isolatie eigen huis populair

Ruim 2.800 woningeigenaren hebben sinds half september een subsidie aangevraagd voor het isoleren van hun woning. Wie tegelijk twee isolatiemaatregelen neemt, kan ongeveer 20 procent subsidie krijgen. Er is in totaal 60 miljoen beschikbaar voor het nemen van isolatiemaatregelen. De grote interesse komt mede door de nieuwe overheidscampagne ‘Energie besparen doe je nu’.

Isolatie op dak

In de aanloop naar de Dag van de Isolatie stimuleerde de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ mensen nog eens extra om bijvoorbeeld hun dak te isoleren. Ook op lokaal en regionaal niveau zijn er vele initiatieven.

Het isoleren van het dak van een gemiddelde woonhuis bespaart 650 euro per jaar aan stookkosten. Bovendien is de woning in de zomer koeler. De investering is 5.200 euro. Investeren in dakisolatie is daarmee net zo gunstig als geld sparen tegen een rente van 8 procent op een spaarrekening.

De website energiebesparendoejenu.nl geeft antwoord op vragen over welke isolatiemaatregelen men nog meer kan nemen, wat de kosten zijn en wat energie besparen oplevert aan comfort en een lagere energierekening.

Terug naar nieuwsoverzicht