NEN 6050 de stand van zaken

Binnen DAKMERK maakt het onderwerp al heel lang deel uit van de gewone gang van zaken.

 

Als kwaliteitsorganisatie en erkend keurmerk is het brandveilig uitvoeren van dakwerkzaamheden ons dagelijks werk. En daar zijn wij ons ook van bewust.

De sinds jaar en dag uitgevoerde controles op onze werken, sinds 1 juli 2006 worden deze controles uitgevoerd door inspecteurs van BDA Dakadvies, zijn daar getuige van.

Op meer dan 40 punten worden werken in uitvoering gecontroleerd en gerapporteerd al jaren lang. De uitkomsten van deze rapportages worden gebruikt om het niveau van werkzaamheden kritisch te volgen en waar nodig is bij te sturen. In het kader van onze VCA certificering wordt dit tegelijkertijd gebruikt voor het houden van de zgn. ‘toolbox meetings’.

Logisch dat bij DAKMERK aangesloten erkenninghouders geen enkel probleem hebben met de invoering van de eisen behorend bij de nieuwe NEN norm (nu nog NVN).

Omdat zij zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid nl. het leveren van zodanige kwaliteit dat het begrip garantie niet aan de orde hoeft te komen, lopen zij in veel gevallen al ‘voor de troepen uit’. Dit houdt in dat veel van de als ‘nieuw’ aangegeven ontwikkelingen gemeengoed zijn bij de DAKMERK erkenninghouders.

Kort en goed, wij zijn er klaar voor. En als de norm op 1 januari 2008 van kracht wordt hebben wij reeds een schat aan ervaring in de praktijk opgedaan en het bewijs geleverd.

 

NB. Dakmerk nodigt fabrikanten en leveranciers uit hun producten verder te innoveren zodat ook in mindere weersomstandigheden perfect werk kan worden afgeleverd.

Terug naar nieuwsoverzicht